- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Glavni urednik Sputnjika na kijevskoj listi za odstrel: Pokrovitelji kijevskog režima se nisu pobunili

© Foto : Press-služba prezidenta Respubliki Belarusь / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan
Glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Kijevski režim uvlači čitavo ukrajinsko društvo, ne samo u progon i nacističku segregaciju, već u terorističke aktivnosti, izjavila je portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući reči ukrajinskog diplomatskog resora o „nemoralnom koraku“ lidera ZND.
Na Paradi pobede u Moskvi prisustvovali su lideri Jermenije, Belorusije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Kirgistana i Kazahstana. Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine nazvalo je prisustvo lidera zemalja ZND u Moskvi „nemoralnim i neprijateljskim korakom prema Kijevu“.
„Kao prvo, (lideri ZND) su zaboravili da pitaju naciste (da li da idu na paradu), a kao drugo, hajde da pričamo o „moralu.“ Državna agencija UNIAN odlučila je da pita čitaoce koga bi od poznatih televizijskih voditelja, ratnih reportera i lidera javnog mnjenja u Rusiji voleli da vide, posle Darje Dugine, Vladlena Tatarskog i Zahara Prilepina, sledećom žrtvom terorističkog napada“, napisala je ona na svom Telegram kanalu.

„Vladimir Solovjov, Margarita Simonjan, Anton Krasovski, Dmitrij Kiseljev, Sergej Mardan i Semjon Pegov su na listi za odstrel. Kakva krvava zabava, na kijevski način“, rekla je Zaharova.

Do sada je glasalo oko 50.000 ljudi, rekla je ona.
"Da li mislite da je neko od zapadnih mentora kijevske klike povukao za rukav svoje štićenike? Da li se neko u relevantnim međunarodnim strukturama pobunio? Nimalo. Nisu zato uzgajali taj ološ. Američki kučkin sin će se ponovo izvući, čak i u ovom slučaju direktnog podsticanja na izvršenje terorističkih napada“, rekla je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Ona je podsetila kako su u Trećem rajhu sastavljani spiskovi "neprijatelja", uključujući iz umetnosti, kulture, nauke, politike, koje je trebalo prvo eliminisati.
„Kijevski režim je otišao još dalje: uključio je celo društvo ne samo u progon i nacističku segregaciju, već direktno u terorističke aktivnosti. Učenik je nadmašio nastavnika“, naglasila je Zaharova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala