- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Francuski poslanik: EU želi da prekine istorijsko prijateljstvo Rusije i Srbije

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Evropskog parlamenta u Strazburu
Zasedanje Evropskog parlamenta u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Evropska unija konstantno nameće Srbiji svoju spoljnu politiku, želeći time da stavi tačku na istorijsko prijateljstvo Beograda i Moskve, izjavio je Tijeri Marijani, poslanik u Evropskom parlamentu (EP) iz Francuske, govoreći na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta u Strazburu.

"Evropska unija vrši pritisak na Srbiju da transformiše svoj politički i društveni život. Brisel bi želeo da prekine istorijsko prijateljstvo Srbije i Rusije, namećući Beogradu, između ostalog, svoju međunarodnu politiku", rekao je on.

Prema rečima Marijanija, Evropska unija, koja je ranije podržavala otcepljenje Kosova od Srbije, sada ističe da je Beograd i Prištinu dovela do sporazuma.
Kako je istakao, moguće da EU pokušava da natera ljude da zaborave na njenu podršku NATO-u, koji je bombardovao Beograd.
On se u svom govoru dotakao i pitanja evropskih integracija na Balkanu i neravnopravnog odnosa Evropske unije prema Srbiji i Kosovu.
"Lista zahteva prema Beogradu je beskrajna, dok Brisel stalno podržava zahteve Kosova", naglasio je parlamentarac.
"Uopšte nismo zainteresovani za stvaranje evropske perspektive na Balkanu, ako je zasnovana na atlantizmu koji Brisel želi da nametne Srbiji", zaključio je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala