- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Belorusija: U toku je globalni sukob zapadne i istočnoslovenske civilizacije

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaBeloruski specijalci
Beloruski specijalci - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin izjavio je da je beloruska vojska spremna da pruži otpor svakom ko pokuša da naruši granice republike.

„Naša vojska je spremna da se odupre svakome ko pokuša da naruši svete granice beloruske države. Učinićemo sve kako niko ne bi smeo da govori Belorusima kako da živimo na našoj zemlji“, rekao je Hrenjin na ceremoniji polaganja venaca i cveća na Spomenik Pobede u Minsku.

Ministar je u prisustvu beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka saopštio okupljenima na ceremoniji o atmosferi koja se stvara oko republike.

„Danas je pokrenuta globalna vojna konfrontacija između zapadne i istočnoslovenske civilizacije. Borba je na svim frontovima. U toku je proksi-rat velikih razmera, u kojoj Zapad rukama Ukrajinaca ratuje za svoje interese, zarad mogućnosti da i dalje u svetu uspostavlja svoj poredak“, istakao je Hrenjin.

Prema njegovim rečima, Ukrajinu „pumpaju oružjem“, a države u susedstvu Belorusije demonstriraju rusofobiju, militarizacija Poljske i baltičkih država uzima maha, a pored Belorusije su počele velike vežbe „Branilac Evrope“, sa neviđenim brojem učesnika.
Ministar je istakao da pojedini zapadni političari takvim postupcima samo guraju planetu u propast i pokušavaju da na teritoriji Evrope rasplamsaju požar trećeg svetskog rata.
Zajedničke vojne vežbe ruskih i beloruskih padobranaca  - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
RUSIJA
Napeto na granicama: Beloruska vojska spremna da odbije svaku agresiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala