- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bela kuća: Bankrot američke privrede bi bio poklon Kini i Rusiji

© AP Photo / Carolyn KasterBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća  u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
Pratite nas
Američka administracija smatra da će mogući bankrot u Sjedinjenim Američkim Državama pogodovati Kini i Rusiji, a takođe stvoriti neizvesnost u svetu oko upotrebe dolara, izjavila je u utorak portparol Bele kuće Karin Žan-Pjer.

„Kina i Rusija će pokušati da iskoriste bankrot kako bi demonstrirale haos unutar SAD, kao i našu nesposobnost da funkcionišemo kao demokratija. Ovo će takođe prouzrokovati neizvesnost u svetu oko upotrebe dolara, institucija i vodeće uloge Vašingtona, što će dovesti do kolebanja na tržištima, koja zavise od dolara“, rekla je portparol na brifingu, komentarišući izglede za bankrot u američkoj privedi.

Američki predsednik Džozef Bajden planira da u utorak popodne održi sastanak sa čelnicima Kongresa povodom povećanja državnog duga, računajući da će zakonodavci usvojiti odgovarajuću normu u cilju sprečavanja bankrota.
Republikanci koji kontrolišu Donji dom Kogresa, povezuju povećanje granice državnog duga sa usvajanjem programa za radikalno smanjenje budžetskih troškova koji je neprihvatljiv za Belu kuću.
Otkriveno koliko SAD duguju Saudijskoj Arabiji - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
EKONOMIJA
SAD: Predstavnički dom usvojio zakon o podizanju gornje granice duga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala