Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o protestima u Beogradu: Očekivao sam da ponude neke mere

Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući protest koji je večeras održan u Beogradu pod nazvom „Srbija protiv nasilja“ da je od organizatora očekivao neki predlog.
„Očekivao sam da ponude neke mere, ideje o čemu ćemo da razgovaramo, kako da regulišemo nasilje na društvenim mrežama. Na kraju sve se svelo na suvu politiku, o budućnosti naše dece nije se vodilo računa“, rekao je on, gostujući na Televiziji Hepi.
On je podsetio da je sinoć zamolio iskreno kao predsednik Republike da se ne organizuje protest, ne zato što je uplašen ili ugrožen, već zato što je smatrao da je to loše za zemlju.
„Tragedija se dogodila u sredu i četvrtak, a već u petak se znalo da će organizovati prostor i to u ponedeljak, dan posle Dana žalosti. To je bio nečiji pogrešan izbor, mislim da su to danas shvatili“, rekao je Vučić.
On kaže da je očekivao pijetet prema žrtvama, ali da su oni hteli da iskoriste emocije građana.
"Kada ne možete da izađete sa programom, planom i idejama, uvek gledate da iskoristite spoljne događaje. A najgore je kada koristite nešto što ni sa jednom vlašću veze nema“, rekao je Vučić.
Predsednik je kazao da će nastaviti sa sprovođenjem mera protiv nasilja, i da je oduzeta velika količina oružja samo danas.
"Dovešćemo još veći broj policajaca, godinama nismo imali nijedno mafijaško ubistvo. Nastavićemo da gradimo i ulažemo u zemlju, a oni neka prete. Ja sam i danas bio na poslu kada su pretili da će skidati glave", rekao je Vučić.
Vučić je rekao da se novim merama pre svega dobija zaštita dece od vršnjačkog nasilja, ali i zaštita nastavnika, posebno u onim školama gde su deca bogatijih roditelja, koji se ponašaju bahatije, nego roditeljei siromašnijih učenika.
Tokom intervjua je prikazan i video, koji je, prema Vučićevim rečima K. K. gledao.
Vučić je rekao da je K. K. bio pratilac onog ko je snimio i postavio sporan video na društvenim mrežama, dodajući da su mladići koji su postavili taj video, skinuli sa interneta.
„Deca ovo gledaju. Deca prate društvene mreže, igraju čudne igrice na mrežama. Mi moramo da pronađemo rešenje ukoliko hoćemo decu da zaštitimo. Moramo da pronađemo koje su granice i mere“, rekao je Vučić.
Protest „Srbija protiv nasilja“  - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
DRUŠTVO
U Beogradu održan protest „Srbija protiv nasilja“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala