- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Oštećeni nadgrobni spomenici u memorijalnom kompleksu Zelovski visovi kod Berlina /video/

© Foto : Snimak sa ekrana/Sputnjik TelegramOštećeni nadgrobni spomenici u memorijalnom kompleksu Zelovski visovi kod Berlina
Oštećeni nadgrobni spomenici u memorijalnom kompleksu Zelovski visovi kod Berlina  - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
Pratite nas
Vandali su oštetili i delimično uništili nadgrobne spomenike u memorijalnom kompleksu Zelovski visovi (Seelow Heights) nedaleko od Berlina.
Prema podacima ruske ambasade u Nemačkoj, oštećeno je ukupno 14 nadgrobnih spomenika.
„Nepoznati vandali oštetili su i delimično uništili nadgrobne spomenike na četrnaest grobova vojnika koji su dali svoje živote za oslobođenje sveta i Evrope od nacizma“, navodi se u saopštenju ambasade.
„Lokalne vlasti su odmah obaveštene o incidentu. Uputili smo protestnu notu nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova sa zahtevom da se preduzmu sveobuhvatne mere za utvrđivanje okolnosti incidenta, privođenje počinilaca pred lice pravde, obezbeđivanje integriteta i bezbednosti spomen obeležja“, potvrđeno je u saopštenju.
Memorijal Zelovski visovi (Seelow Heights), koji podseća na najveću bitku na nemačkoj teritoriji, posvećen je ključnoj bici iz Drugog svetskog rata odigranoj u proleće 1945. između nacista, Sovjeta i sovjetskih savezničkih trupa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala