- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

MUP apeluje na građane da od danas predaju neregistrovano oružje

© Sputnik / Aleksandar MilačićZnačka policije Srbije
Značka policije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga od danas, 8. maja, do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici.
Načelnik Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove MUP-a Jelena Lakićević ističe da tokom ovog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, kai i da ne moraju da dokazuju poreklo oružja.
„Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju“, poručila je Lakićević, navodi se u saopštenju MUP-a.
Precizirala je da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su građani protivpravno držali.
„Ujedno, Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade“, ističe Lakićević.
Oružje u nelegalnom posedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana, od 7 do 19 časova.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
SRBIJA
Vučić: Još nismo doneli sve mere - one koje spremamo promeniće društvo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala