- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljov zna gde se igra pravi tenis

© AP Photo / Aaron FavilaAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
Pratite nas
Osvojio je turnir u Monte Karlu, svoju prvu „hiljadarku“ u karijeri, nije uspeo da u Banjaluci odbrani titulu osvojenu prošle godine u Beogradu, ali ruski teniser Andrej Rubljov zna gde se igra pravi tenis.
Rubljov igra u fantastičnoj formi u prethodnom periodu, uspeo je kvalitetom igre da prevaziđe barijere u glavi sa kojima se borio tokom cele karijere i najavio je da će se u narednom periodu boriti i za više mesto na ATP listi.
Pred Andrejem je turnir u Madridu, a potom i sasvim izvesno velika borba na Rolan Garosu.
Za početak, sjajni Rus nema pritisak da mora da trijumfuje u španskoj prestonici gde se igra Masters turnir koji pobedniku donosi 1.000 poena.
„Teško je osvojiti dve uzastopne titule na Mastersu. Kada toliko godina čekate da osvojite prvu, malo bi nerealno bilo da vežem dve. Ali, uradiću sve što je do mene“, dodao je Rubljov.
Iako je tokom sezone na šljaci bilo mnogo povika na tu podlogu i kvalitet na različitim turnirima, Rubljov ima pozitivno mišljenje o takvim terenima.
„Pravi tenis se igra na šljaci. To je podloga koja zahteva od vas da stalno razmišljate, da budete spremni na duga i intenzivna nadigravanja, da imate fizički i mentalni napor, da budete inteligentni. Na tvrdoj podlozi je sve do improvizacije jer nema mnogo vremena za razmišljanje“, istakao je Rubljov.
On je u karijeri osvojio 13 trofeja, a od toga svega četiri na terenima sa šljakastom podlogom, što jasno stavlja do znanja da Rubljov nije govorio iz svog – već iz objektivnog ugla teniskog profesionalca.
Veljko Stojnić - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
SPORT
Herojska vožnja Srbina i ruskog sina – ceo svet je saznao ko je Veljko!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala