- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Vagner“ dobija oružje, a Surovikin organizuje saradnju s vojskom Rusije

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaPripadnik artiljerijskog odreda "Vagner" puca iz haubice D30 u zoni specijalne vojne operacije
Pripadnik artiljerijskog odreda Vagner puca iz haubice D30 u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
Pratite nas
Vođa „Vagnera“ Evgenije Prigožin saopštio je da će ta grupa dobiti municiju i naoružanje, a da će komandant Združenih snaga Rusije u zoni specijalne vojne operacije, general Sergej Surovikin, koordinisati njenu saradnju s Ministarstvom odbrane Rusije.
Vođa „Vagnera“ je izjavio da je „orkettar“ dobio borbenu naredbu u kojoj je „muzičarima“ obećano da će dobiti municiju i naoružanje u onoj količini u kojoj joj je potrebno za nastavljanje borbenih dejstava.
„Daju nam Surovikina kao čovek koji će donositi sve odluke u okviru borbenih dejstava 'Vagnera' u saradnji s Ministarstvom odbrane“, rekao je Prigožin, a prenosi njegova pres-služba na Telegram kanalu.
Prigožin je ranije rekao da će „Vagner“ 10. maja povući snage iz Artjomovska, u kojem se već mesecima vode žestoke borbe.
Prema njegovim rečima, u Artjomovsku je „Vagneru“ dat kart blanš da borci deluju onako kako sami smatraju da je potrebno.
„Zahvaljujemo našem vrhovnom glavnom komandantu za pomoć i ministru odbrane Rusije“, naveo je Prigožin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala