- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sprečen napad ukrajinskih dronova na vojni aerodrom u Ivanovskoj oblasti Rusije

© COS FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnik FSB Rusije
Pripadnik FSB Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) je zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova sprečila pokušaj diverzije koju su planirali ukrajinski obaveštajci na aerodromu u Ivanovskoj oblasti pomoću bespilotnih letelica sa eksplozivom.
Kako se navodi u saopštenju, objekti napada bili su avioni za radarsko otkrivanje i kontrolu A-50. Tokom operativno-istražnih radnji na teritoriji Rusije identifikovana je diverzantska grupa kojom su koordinisali i upravljali pripadnici specijalnih službi Ukrajine.
„Planirano je da se improvizovane eksplozivne naprave za izvršavanje diverzije dostave sa teritorije Ukrajine lakomotornim avionom „aeroprakt A 32“ iz sela Blistov Černigovske oblasti“, dodaje se u saopštenju.
Takođe se objašnjava da su pripadnici FSB pratili let aviona kako bi sprečili izvršenje diverzije, a pilot, kao i pripadnici diverzantske grupe koje je angažovala Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine, priveden je nakon sletanja u Tulsku oblast u trenutku predaje eksplozivnih sredstava.
Osim toga, u toku je potraga za svim pripadnicima grupe i dokumentovanje njihovih protivpravnih radnji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala