- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraljeva budućnost je svetla – tek mu je 20, prošao je pakao i osvojio sve!

© AP Photo / Jose BretonEduardo Kamavinga
Eduardo Kamavinga - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
Pratite nas
Real Madrid osvojio je trofej Kup Kralja posle tesne pobede nad Osasunom na La Kartuihi u Sevilji (2:1), i ništa tu ne bi bilo čudno da talentovani Francuz u redovima kraljevića Eduardo Kamavinga već sa 20 godina nije osvojio sve trofeje!
Da, dobro ste pročitali. „Čudo od deteta“ koje je pre nepune dve godine stiglo iz Rena za 31 milion evra, prigrlilo je sve trofeje za samo dve sezone. Odigrao je ukupno 92 meča.
Osvojio je Ligu šampiona, Kup Kralja, Primeru, UEFA Superkup, Svetsko klupsko prvenstvo, a tek mu je 20 leta...
Kakva je to vizija bila kada je kraljevski klub predvođen iskusnim trenerom Karlom Ančelotijem rešio da investira u sopstvenu budućnost, što je uvek mač sa dve oštrice.
Ipak, u slučaju, tada 18-godišnjeg Kamavinge nije bilo greške. Vremešni Hrvat Luka Modrić dobio je dostojnog naslednika i kad god bude odlučio da je kucnuo čas da okači kopačke o klin, mirne duše to može da učini. Jer, leđa mu čuvaju - Eduardo Kamavinga, tu je još jedan Francuz Aurelijen Čuameni, a navodno je sav posao završen i sa Džudom Belingem, još jednim čudom od deteta, samo što je u pitanju Englez. Ali, zar je bitno?
Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
SPORT
Holivud video šampionske Lejkerse – „evropski recept“ vodi ka prstenu
Kraljevska budućnost je svetla! A, životni put Eduarda Kamavinge, golobradog veziste koji igra ko mator, bio je popločan trnjem i izuzetno teškim odrastanjem. Momak koji je rođen u izbegličkom kampu u Angoli 10. novembra 2002. godine preživeo je pravi pakao kada je imao 11 godina.
Naime, pred njegovim očima izgorela mu je porodična kuća u Francuskoj.

„Bio sam na času i kroz školski prozor video sam kako plamen guta kuću. Sećam se tog dana kao juče da je bilo. Učiteljica mi je prišla i kroz suze mi rekla šta se zapravo dogodilo. Došao je otac po mene i sestru i odveo nas do kuće od koje je ostao samo pepeo. Sve je izgorelo“, prisetio se u jednom od intervju reprezentativac Francuske.

Kamavinga se nije predao, već je nastavio da traga za svojim snovima, a to je bila jurnjava za loptom i nada da će jednog dana dosegnuti zvezde. Učinio je to, verovatno, mnogo brže nego što je i sam zamišljao.
Ono što je izuzetno važno, jeste podrška koju je imao od porodice. Od oca, pre svih.
„Ne brini, biće sve u redu. Jednog dana ćeš postati uspešan fudbaler i zajedno ćemo sagraditi, novu, još lepšu kuću“, tešio ga je otac posle katastrofe koja ih je zadesila, a tada mali Kamavinga se samo dan posle požara u kom mu je izgorela kuća našao na treningu.
I, evo ga danas, devet godina kasnije ima „u džepu“ sve moguće trofeje osvojene s Real Madridom, a tek mu je 20 leta. Ko kaže da čuda nisu moguća? Potrebno je da deca sanjaju, a uz naporan rad sve je moguće...
„Velika je čast osvojiti sve klupske trofeje sa Realom, najvećim klubom na svetu. Ovo je samo početak“, kratko i jasno je poručio Francuz putem društvenih mreža.
Dvostruki strelac i heroj Realove pobede u finalu bio je Brazilac Rodrigo, dok se legendarni Karim Benzema sa 25 osvojenih trofeja izjednačio s rekorderom Marselom.
I da, to nije sve. Kamavinga je s Real Madridom i ove sezone stigao do polufinala Lige šampiona, a tu ga već naredne sedmice u prvom polufinalnom meču očekuje odmeravanje snaga sa Mančester sitijem.
S obzirom na to da kraljevski klub u svojim prebogatim vitrinama već ima 14 "ušatih pehara", jasno je da bi Kamavinga mogao da krene da vrti novi krug u jurišu na sve trofeje.
Srpski fudbaler Filip Mladenović - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
SPORT
Filip je bacio mrlju na trofej – drakonska kazna zbog udaranja: „Neprihvatljivo“
Arsenal - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
SPORT
London jedini ima četiri „kralja“, ali „građani“ kolo vode
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala