- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prilepin probuđen iz veštačke kome

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaPisac Zahar Prilepin
Pisac Zahar Prilepin - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
Pratite nas
Kopredsedavajući partije „Pravedna Rusija – Za istinu“ i pisac Zahar Prilepin, koji je ranjen u eksploziji bombe-automobila u Nižegorodskoj oblasti, uspešno je probuđen iz veštačke kome i oseća se dobro, saopštila je njegova pres služba za Sputnjik.
Gubernator oblasti Gleb Nikitin takođe je saopštio da je Prilepin uspešno operisan.
„O Zaharovom stanju: probuđen je iz veštačke kome, svestan je. Prema rečima lekara, njegovo stanje je stabilno, raspoložen je. Sve je u redu“, napisao je Nikitin na svom Telegramu.
U subotu je Prilepinov automobil dignut u vazduh na auto-putu u Nižegorodskoj oblasti. U eksploziji je poginuo vozač automobila, a Prilepin je ranjen. Pisac je hospitalizovan sa prelomima i potresom mozga u bolnici u Nižnjem Novgorodu, gde je operisan i uveden u veštačku komu. Lekari namerno pacijente stavljaju u veštački izazvanu komu nakon teških povreda ili složenih operacija, kako pacijenti ne bi osećali bol, a telo moglo brže da se oporavi.
Prilepinova pres služba javila je da je od posledica eksplozije poginuo Aleksandar Šubin, pripadnik bataljona „Oplot“ Ruske garde. Policija je nakon toga privela muškarca umešanog u dizanje automobila u vazduh. Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivični postupak prema članu teroristički napad.
Automobil Zahara Prilepina - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
RUSIJA
Uhapšen Ukrajinac osumnjičen za pokušaj atentata na Prilepina, pisac uspešno operisan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala