- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od „minus 17“ do polufinala – Budućnost prva „bacila rukavicu“ Beograđanima

© Foto: ABA liga/Dragana StjepanovićKošarkaši Mege na zagrevanju
Košarkaši Mege na zagrevanju - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
Košarkaši Mege na zagrevanju
Pratite nas
Košarkaši Budućnosti prvi su polufinalisti ABA lige nakon što su savladali Megu kao gosti u Sremskoj Mitrovici sa 82:80 u drugoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa regionalnog takmičenja.
Košarkaši Mege izašli su na meč u crnim majicama sa likom čuvara Dragana koji je pre nekoliko dana ubijen, kao i osmoro učenika, u masovnoj pucnjavi Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.
Budućnost je uspela da obriše minus od 17 poena u drugom poluvremenu i na krilima nekadašnjeg košarkaša Mege Alfe Kabe koji je ubacio 16 poena uz 9 skokova, stigne do trijumfa.
Uz Kabu sjajan je bio Erik Grin sa 14 poena, dok su Jagodić-Kuridža i Obrajen meč završili sa po 11 poena. Treba istaći i da je najvažniju ulogu u preokretu odigrao Petar Popović koji je ubacio devet poena.
Kod Mege, sjajni Amerikanac Rori je ubacio 22 poena, dok je Rudan meč okončao sa 12 koševa i pet skokova.
„Očekivao sam reakciju, diskutabilno je reći da li i da se vratimo iz ovolikog minusa. Uspeli smo to već u ranoj fazi treće četvrtine, uspostavili smo kontrolu situacije na terenu, dali više laganih poena, a onda sam znao da iskustvo u utakmici na jednu loptu može da prevagne”, rekao je trener Budućnosti Petar Mijović.
Budućnost je, dakle, završila posao i prošla u polufinale, a tamo je čeka bolji iz dvomeča između Crvene zvezde i Zadra. Drugi meč ove serije igra se sutra (ponedeljak) u Hrvatskoj, a crveno-beli vode sa 1:0 u seriji.
Partizan - Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
SPORT
Real se čuva za Partizan – i umalo mu se to obilo o glavu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala