- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Provokacije Poljske protiv Rusije mogu dovesti do svetskog rata

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaAmbasada Rusije u Poljskoj
Ambasada Rusije u Poljskoj - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
Pratite nas
Poljska na razne načine provocira Rusiju na vojni sukob, koji bi mogao dovesti do katastrofalnih posledica, piše analitičar lista „Dojče virtšafts nahrihten“ Ronald Barazon.
Prema mišljenju novinara, oduzimanje školskog zdanja pri ruskoj ambasadi u Varšavi ima za cilj samo da razljuti Moskvu.
„San o snažnom ujka NATO-u, koji će uništiti zle Ruse, brzo će se raspršiti. Novi svetski rat će dovesti do pogibije miliona, do uništavanja gradova, a najveći deo teritorije će postati nepogodan za život. To neće doneti pobedu poljskim podstrekivačima rata“, upozorava Barazon.
Prema njegovim rečima, saveznici Poljske ne razumeju kakvu je opasnu igru pokrenula Varšava. Barazon je pozvao evropske i američke političare da se probude i da zaustave rasplamsavanje rata.
Austrijski novinar zaključuje da su zapadni lideri u zabludi kad misle da mogu da kontrolišu tok događaja u ukrajinskom sukobu.
Istorija pokazuje da sukob može da se zaoštri u bilo kom trenutku, navodi Barazon i kao primer navodi Kubansku krizu, kada je svet bio na ivici nuklearnog sukoba zbog konfrontacije SAD i Sovjetskog Saveza.
On podseća i na incident iz novembra 2022. godine, kada je na teritoriju Poljske pao ukrajinski projektil, koji je prvobitno smatran ruskim. Tada je situacija takođe mogla da preraste u svetski rat, upozorava Barazon.
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je ranije izjavila da Rusija ima pravo da prekine diplomatske odnose s Poljskom, nakon što su vlasti te zemlje oduzele zdanje škole pri Ambasadi Rusije u Varšavi.
Poljski policajac - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
RUSIJA
U Varšavi policija upala u školu pri ruskoj ambasadi; Zaposleni do 18 sati da napuste zgradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala