- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đere ispustio titulu na Sardiniji

© AP PhotoLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
Pratite nas
Srpski teniser Laslo Đere ostao je bez trofeja na Čelindžeru u Kaljariju. Momak iz Sente poražen je u finalu od Francuza Uga Ambera posle velike borbe u tri seta sa 4:6, 7:5, 6:4.
Amber, 77. teniser sveta na ATP listi, ispostavio se kao težak protivnik. Ima srpski teniser za čim da žali, budući da je imao vođstvo u setovima, ali i brejk prednosti u trećem setu.
Đereova odluka da se oproba na čelendžeru na Sardiniji ispostavila se kao dobra - prethodno je eliminisan u prvim rundama Mastersa u Madridu i Monte Karlu. U međuvremenu je na Srpska openu u Banjaluci stigao do četvrtfinala, gde ga je pobedio Aleks Molčan.
Na putu do finala na Sardiniji, Laslo Đere je pobeđivao redom Slovaka Kovalika (2:0), Australijanca Kokinakisa (2:1) i Amerikanca Šeltona (2:0), ali je u finalu naišao na boljeg i ostao bez trofeja.
Meč je trajao maratonski, preko tri sata, a mladi Francuz će u ponedeljak zabeležiti skok od 26 pozicija na ATP listi. I Laslo će napredovati, sa 70. na 62. poziciju.
Bilo je ovo 12. finale čelendžera u karijeri za Lasla Đerea, prvo još od Milana iz 2018. godine. Osim toga, teniser iz Sente ima i dve ATP titule u singlu.
Viktorija Azarenka - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
SPORT
Viktorija potvrdila belorusku dominaciju u Madridu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala