- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Automobil u kome se vozi Si Đinping uskoro dolazi na tržište Rusije /video/

© Foto : Youtube/ China Auto Show/PrintscreenHongki e-hs9, kineski elektroautomobil
Hongki e-hs9, kineski elektroautomobil - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2023
Pratite nas
Kineski koncern „Fav“ doneo je odluku da počne prodaju luksuznih kineskih automobila „Hunci“ u Rusiji. U ovim luksuznim automobilima se vozi predsednika Kine Si Đinping i kineski ministri.
Kompanija „Fav-Istočna Evropa“ je distributer automobila „Hunci“ u Rusiji. Naziv automobila znači „crvena zastava“, a u prodaji će biti četiri modela: električni terenac „Hunci E-HS9“, krosover „Hunci HS5“, limuzina „Hunci H9“ i sedan „Hunci H5“. Prodaja automobla će početi u maju 2023. godine u Moskvi, Sankt Peterburgu, Krasnodaru, Sočiju, Kazanju i Rostovu na Donu.

Hunci H5

Automobil „Hunci H5“ je proizveden na kineskoj platformi sa poprečno postavljenim motorom i ima prednji pogon. Automobil je dug skoro pet metara, a međuosovinsko rastojanje mu je 2.924 milimetara. Automobil je je veći od Mercedes-Benca E-klase ili BMV 5. serije.
Automobil ima dva motora. Prvi ima zapreminu od 1,5 litara, ima 156 konjskih snaga i ima sedmostepeni menjač. Drugi ima zapreminu od dva litra i ima 224 konjske snage i ima osmostepeni menjač.

Hunci H9

Limuzina H9 je direktan konkurent Mercedes-Bencu S klase. Dugačka je devet metara, a međuosovinsko rastojanje je veće od tri metra. Dvolitarski turbomotor ima 252 konjske snage. Postoji i varijanta sa benzinskim motorom sa 283 konjske snage.
Predsednik Kine se tokom boravka u Moskvi vozio u automobilu „Hunci N701“.

Hunci HS5

Marka automobila koja će potencijalno biti najprodavanija u Rusiji je krosover „Hunci HS5“. Automobil je velikih dimenzija, kompaktan i veoma udoban za gradsku vožnju. Automobil je dug 4,7 metara, a međuosovinsko rastojanje je 2.870 milimetara. Po svojoj veličini automobil je sličan automobilima BMV H3, Mercedes-Benc GLC i Volvo HS60.
Osnovna varijanta automobila HS5 ima prednju vuču i motor od dve litre sa 224 konjske snage i šestostepenim menjačem. Skuplje verzije imaju pogon na sva četiri točka.

Hunci E-HS9

Električni automobil E-HS9 je dug 5,2 metra, ima 435 ili 551 konjsku snagu, kapacitet akumulatora od 84 kilovat-sata, 99 kilovat-sata ili 120 kilovat-sata i to je dovoljno da automobil pređe 400, 550 ili 700 kilometara.
Kineski automobil „Hunci“   - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
MULTIMEDIJA
Si „crvenom zastavom“ do Putina: Kako izgleda limuzina kineskog predsednika /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala