- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Laci srušio „čudo“ iz Australije, Filip pao u polufinalu

© Sputnik / Lola Đorđević Laslo Đere
 Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
Pratite nas
Filip Krajinović, srpski teniser, nije uspeo da se plasira u finale čelendžera u Pragu jer ga je porazio Dominik Striker iz Švajcarske rezultatom 7:5, 5:7, 6:3. Sa druge strane, srpski teniser Laslo Đere nadigrao je Bena Šeltona sa 3:6, 6:3, 6:4 u polufinalu čelendžera u Kaljariju.
Inače, Amerikanac Ben Šelton je najveći uspeh u karijeri, možemo da kažemo i čudo, napravio tako što se plasirao u četvrtfinale Australijan opena ove godine. Tada je privukao pažnju na sebe celokupne teniske javnosti.
Đere nije dobro počeo ovaj duel, izgubio je prvi set, ali je pokazao koliko zna da bude jak u glavi i stigao je do totalnog preokreta.
Đere će sutra u finalu igrati sa Ugom Amberom iz Francuske, koji je 77. na ATP listi. On je u polufinalu pobedio Kolumbijca Danijela Elahija Galana 6:2, 7:6 (7:3).
Čelendžer u Kaljariju igra se za nagradni fond od 200.000 evra.
Pre nego što je Laci savladao Šeltona, dugo se Filip Krajinović borio da slomi otpor Dominika Strikera, ali se od starta mučio dok je Švajcarac bio bliži tome da napravi prednost. U petom gemu ipak pala je koncentracija Strikeru što je Filip iskoristio i napravio brejk.
Nije srpski teniser uspeo da održi taj ritam i u desetom gemu švajcarski teniser vratio mu je brejk, a potom napravio i novi za osvajanje prvog seta.
U drugom setu redom su obojica propuštali šanse. Nizale su se neikorišćene brejk lopte, da bi srpski as u desetom gemu čak spasao i meč loptu protivnika. U narednom gemu je napravio brejk i potpuno se vratio u meč.
Kontinuitet Krajinovićeve igre ponovo je pao u trećem gemu, a Švajcarac je kao od šale stigao do velikih 5:0. Srpski teniser vratio je jedan brejk, ali to je bilo sve, uspeo da je upiše tri gema, ali ne i da napravi preokret.
Andrej Rubljov i Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
SPORT
Rusi osvojili titulu u Madridu – dugo čekano čudo Karena i Andreja: „Bilo je krajnje vreme“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala