- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Dignut u vazduh automobil Zahara Prilepina, vozač poginuo

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaZahar Prilepin
Zahar Prilepin - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
Pratite nas
Automobil u kom se nalazio ruski pisac Zahar Prilepin dignut je u vazduh u Nižegorodskoj oblasti u Rusiji, a kako saznaju „RIA Novosti“, on je povređen dok je vozač poginuo.
Prema preliminarnim informacijama, bomba koja je eksplodirala podmetnuta je ispod automobila. Prilepin je hospitalizovan sa povredama obe noge.
Oglasila se i pres služba Prilepina koja je saopštila da je on dobro, ali da još uvek nije jasno šta se dogodilo.
Eksplozija dogodila na putu u Borskom rejonu, aa mesto nesreće upućene su službe za vanredne situacije i pripadnici ruskog istražnog komiteta.
Oglasila se i portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova koja je prokomentarisala incident sa eksplozijom automobila Prilepina rekavši da je su za to direktno odgovorne Amerika i Britanija.
„Desilo se. Vašington je stvorio još jednu međunarodnu terorističku ćeliju – kijevski režim. Bin Laden, DAEŠ, a sad Zelenski sa njegovim nasilnicima. Direktna odgovornost SAD i Britanije“, napisala je Zaharova na Telegramu.
Ovo nije prvi atentat koji je izvršen u Rusiji, prethodno je ubijen i vojni reporter Vladlen Tatarski kao i ruska novinarka i politikolog Darja Dugina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala