- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Embid zgazio rivalu na glavu /video/

© AP Photo / Matt SlocumDžoel Embid
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
Pratite nas
Filadelfija je pala pred svojim navijačima pred Bostonom (114:102), a meč je obeležio novi MVP NBA lige Džoel Embid, koji je nogom stao na glavu Grentu Vilijamsu!?
Imao je sreće snažni Kamerunac i nije sankcionisan od strane arbitara, s obzirom na to da je u pitanju bila slučajnost, te nije imao nameru da povredi rivala.
Džejms Harden uputio je pas ka Embidu koji je bio udvojen i kako lopta nije uspela da dođe do njega. U žaru borbe Vilijams se bacio na parket, baš kao i Džejlen Braun, a centar Filadelfije koji je krenuo unazad, zgazio ga je nehotice po glavi. Ostao je Vilijams da leži, držeći se na glavu, ali je na sreću prošao bez ikakvih posledica.
Događaj s trećem meča polufinalne serije plej-ofa Istočne konferencije ipak nije za poređenje s onim na šta je Amerika ostala slepa, kada nije sankcionisala nesportsko ponašanje Kamerunca s francuskim pasošem.
Tada je frustirani Embid u trećem meču četvrtfinala sa Bruklinom šutnuo nogom u predelu genitalija Nika Klakstona, a sudije su mu nekim čudom dozvolile da ostane u igri.
Sam Embid posle meča nije krio da je mučki potez planski izveo, što je zgrozilo javnost u Americi, a brojne NBA zvezde osudile su takvo ponašanje.
„Od početka susreta mogli ste da vidite kakav je plan igre. Morao sam da ga udarim, pokušao je da me isfrustrira, tako da budem isključen. Previše sam iskusan da sebe dovedem u poziciju da budem izbačen, tako da sam nastavio sa svojim poslom i došli smo do pobede“, rekao je Embid posle udaranja Klakstona.
Filadelfija je kasnije slavila s maksimalnih 4:0 protiv Bruklina, dok sada gube 2:1 od Bostona, a naredni meč biće odigran u Filadelfiji u noći između nedelje i ponedeljka.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
SPORT
Jokić ispisao istoriju – Buker i Durent brojali do 86! /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2023
SPORT
Amerika i Čemberlen čekaju da Nikola napravi još jedan korak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala