- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Razrešena direktorka beogradske škole zbog snimanja spota „Crnog Ceraka“ i Kristijana Golubovića

© Sputnik / Lola ĐorđevićOsnovna škola „Mihajlo Petrović Alas“
Osnovna škola „Mihajlo Petrović Alas“ - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
Pratite nas
Republička prosvetna inspekcija nakon izvršenog nadzora u OŠ “Đura Jakšić” utvrdila je nezakonitosti u radu direktora škole i obavestila ministra prosvete Branka Ružića da su se stekli uslovi za razrešenje direktorke te ustanove, potvrđeno je danas Tanjugu u Ministarstvu prosvete.
Iz Ministarstva prosvete su na taj način odgovorili na pitanje o navodima da je inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila da je u radu direktorke OŠ “Đura Jakšić” na Kanarevom Brdu Tamare Jelić došlo do propusta.

Ona je na nepropisan način ustupila prostorije škole grupi Crni Cerak i Kristijanu Goluboviću za snimanje spota i ministar prosvete Branko Ružić naložio je da se postupi u skladu sa izveštajem i da se direktorka razreši dužnosti.

Republička prosvetna inspekcija nakon izvršenog nadzora u OŠ “Đura Jakšić” utvrdila je nezakonitosti u radu direktora škole i o tome obavestila ministra da su se stekli uslovi za razrešenje direktora primenom člana 128 Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, naveli su u Ministarstvu prosvete za Tanjug.
Sveće - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
DRUŠTVO
Poziv Beograđanima: Zapalite sveću i odajte počast poginulima u 18 sati ispred Starog dvora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala