- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Ostrvo Bali planira zabranu masovnog turizma u narednih 100 godina

CC0 / Pixabay / Plaža na Baliju
Plaža na Baliju - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
Pratite nas
Guverner indonežanskog ostrva Bali Vajan Koster rekao je da planira da predloži zabranu masovnog turizma na 100 godina i uvede kvote za strane posetioce u tom periodu zbog brojnih slučajeva nepoštovanja lokalnih propisa.
„Odsustvo masovnog turizma i sistem turističkih kvota naša su budućnost u narednih 100 godina“, rekao je Koster.
Guverner planira da na seminaru „Pravac budućeg razvoja Balija: 100 godina nove ere“, kome će prisustvovati i bivši predsednik Indonezije Megavati Sukarnoputri, predstavi plan za suočavanje sa nepristojnim stranim turistima. Seminaru će prisustvovati i niz aktuelnih ministara i drugih zvaničnika, navodi agencija.
Koster navodno veruje da će, ako strani turisti nastave da pristižu na Bali, još više njih pokrenuti ilegalne poslove na ostrvu ili će se zaposliti na crno. Cilj predloga guvernera je da se spreči da svi „nekvalitetni“ turisti dođu na Bali.
„Ako nastavimo da se ponašamo kao do sada, uskoro ćemo imati samo jeftine turiste koji jedu samo instant pirinač, voze lake motore i na kraju čine prekršaje“, rekao je Koster.
Guverner Balija smatra da je neophodno pronaći sveobuhvatno rešenje za problem turista koji ne poštuju lokalnu tradiciju, kulturu i sveta mesta, prenosi agencija Antara.
Prema guvernerovom planu, stranci koji žele da posete Bali moraće da podnesu zahtev za putnu dozvolu godinu dana unapred.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala