- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska šampionka u šoku: „Zašto je dete od 13 godina imalo pristup pištolju?“

© AFP 2023 / PEDRO UGARTEIvana Maksimović Anđušić
Ivana Maksimović Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
Pratite nas
Srpska reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović Anđušić izjavila je da vatreno oružje nije za decu i zapitala se zašto je dete od 13 godine vežbalo gađanje njime.
Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su trećeg maja jutru u oružanom napadu trinaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda. Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni, a napadač je uhapšen.

„Mučni dani, mučni treninzi. Zemlja se okreće, život se nastavlja, ali svaki metak koji opalim stvara mučninu u stomaku. Zašto je dete od 13 godina vežbalo na vatrenom oružju? Zašto je dete imalo pristup tatinom pištolju? Uvek sam mislila da moja mama greši što krije delove tatinog pištolja po stanu, još na različitim mestima, da niko ne zna gde, jer šta ako uđe provalnik, a ti se ne možeš odbraniti?“, navela je srpska reprezentativka.

Supurga košarkaša Partizana Danila Anđušića, koja je 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila srebrnu medalju, istakla je da vatreno oružje nije za decu.
„Streljaštvom deca počinju da se bave u tom periodu, ali isključivo u streljanama, gde se gađa vazdušnim oružjem i uvek uz nadzor trenera i prikladnu obuku. Iako bih volela da moja deca upoznaju streljaštvo, možda da se i bave njim, za sve postoji vreme i mesto i oružje prikladno godinama. Čak i ako dete pokazuje sklonost ka ovom sportu, a nema dovoljno godina“, dodala je Ivana Maksimović Anđušić.
„Tu su puške na gumene metke, puške na lasere i tako dalje. Deca su naše ogledalo, deca stiču hobije gledajući nas ili ono što im ponudimo. To neka nam je uvek na pameti, kao i da je odgoj i sigurnost dece u našim rukama“, zaključila je Maksimović Anđušić.
Vladimir Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
SPORT
„Bože, spasi narod svoj“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala