- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinska delegacija izvela provokaciju na sednici Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju

© AFP 2023 / ADEM ALTANPogled na Ankaru
Pogled na Ankaru - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
Pratite nas
Ukrajinska delegacija pokušala je da izvede provokaciju protiv ruske delegacije tokom jubilarnog samita predsednika parlamenata država-članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju i 61. Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje u Ankari, izjavila je šef ruske delegacije Olga Timofejeva.
„Za vreme govora ruske delegacije... ukrajinska delegacija pokušala je da izvede sabotažu, pokušavajući da prekine govor, šireći zastave i uzvikujući uvredljive parole. Ali mi imamo potpuno drugačiji zadatak. Imamo zadatak da ne politizujemo proces, što je danas uradila Ukrajina, već, ponavljam, da iznesemo svoje gledište“, objasnila je Timofejeva.
Ona je dodala da je ono što su Ukrajinci uradili „ličilo na cirkus“.
„Pokušaj ometanja sastanka nije uspeo. (Predsednik turskog parlamenta Mustafa) Šentop pokušao je da prekine ono što se dešava i udalji učesnike akcije iz sale“, rekla je ona.

Napadnut član ruske delegacije

Kako je za Sputnjik izjavio izvor u delegaciji, ukrajinska delegacija je na marginama samita napala člana ruske delegacije.
Sagovornik Sputnjika je rekao da se povređenom pruža medicinska pomoć, a ruska ambasada u Ankari vodi istragu.

Ruska ambasada potvrdila da je došlo do napada

Ruska ambasada u Turskoj potvrdila je da je došlo do napada na člana ruske delegacije.
Ataše ruskog diplomatskog predstavništva u Ankari Irina Kasimova izjavila je da se član ruske delegacije nalazi u bolnici na pregledima i pružena mu je konzularna pomoć.
Prema njenim rečima, turske vlasti su obratile propisnu pažnju na ovaj nedopustiv slučaj i ruska strana se nada da će počinioci biti odgovarajuće kažnjeni.
Zemlje-članice Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje su Albanija, Azerbejdžan, Bugarska, Grčka, Gruzija, Jermenija, Moldavija, Rusija, Rumunija, Severna Makedonija, Srbija, Turska i Ukrajina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala