- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: SAD žele da napad drona na Kremlj dovede do eskalacije sukoba

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusiej Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusiej Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
Pratite nas
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev komentarisao je izjavu šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja o napadu bespilotnih letelica na Kremlj, rekavši da će to dovesti do eskalacije sukoba.
„Borelj se založio protiv toga da se napad na Kremlj upotrebi za moguću dalju eskalaciju sukoba… Upravo će do eskalacije sukoba i dovesti ovaj teroristički akt, koji su kijevske vlasti izvele pod vođstvom Sjedinjenih Američkih Država i uz odobrenje vlasti EU“, napisao je Medvedev na Tviteru na engleskom.
On je istakao da je upravo to ono što Vašington i Brisel žele.
Ranije je pres služba Kremlja saopštila da je tokom noći 3. maja kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na kremaljsku rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina. Dve letelice su onesposobljene, a u napadu nije bilo žrtava ni materijalne štete. Portparol predsednika Dmitrij Peskov kasnije je rekao da predsednik države u tom trenutku nije bio u Kremlju.
Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
RUSIJA
Peskov: Iza napada na Kremlj stoji Amerika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala