- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Maduro osudio napad ukrajinskih dronova na Kremlj

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Venecuele i Rusije Nikolas Maduro i Vladimir Putin pre sastanka u Moskvi
Predsednici Venecuele i Rusije Nikolas Maduro i Vladimir Putin pre sastanka u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
Pratite nas
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom osudio je ukrajinski napad dronom na Kremlj.
„Na inicijativu venecuelanske strane predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Bolivarske Republike Venecuele Nikolasom Madurom“, saopštio je Kremlj.
U saopštenju se napominje da je „Maduro najoštrije osudio pokušaj kijevskog režima da bespilotnim letelicama izvede napad na teritoriju Kremlja, izrazivši solidarnost i podršku Rusiji u ime naroda Venecuele“.
Predsednici su takođe razgovarali o aktuelnim pitanjima razvoja rusko-venecuelanskog strateškog partnerstva, uključujući realizaciju zajedničkih projekata u trgovinskoj, ekonomskoj, energetskoj i humanitarnoj oblasti.
Predsednici su se dogovorili da nastave kontakte na različitim nivoima.
Podsetimo, pres služba Kremlja saopštila je da je tokom noći 3. maja kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na kremaljsku rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina. Dve letelice su onesposobljene, a u napadu nije bilo žrtava ni materijalne štete. Portparol predsednika Dmitrij Peskov kasnije je rekao da predsednik države u tom trenutku nije bio u Kremlju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala