- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dončić ponudio pomoć porodicama žrtava

© AFP 2023 / CHRISTIAN PETERSENLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
Pratite nas
Košarkaš Dalasa Luka Dončić ponudio je finansijsku pomoć za žrtve tragedije koja se desila u sredu u Beogradu, u kojem je 13-godišnji dečak ubio osmoro svojih vršnjaka i člana obezbeđenja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.
Dončić je izrazio saučešće porodicama žrtava i obećao pomoć preko svoje Fondacije za porodicu i prijatelje preminulih, kao i zaposlene u školi.
„Srce mi je slomljeno zbog tragične pucnjave u Srbiji i izgubljenih života, uključujući onih nevine dece. Moje misli su uz porodice i društvo koje je pogođeno ovom tragedijom. Preko svoje Fondacije tražim način da hitno, ali i dugoročno pomognem đake, školu i porodice pogođene tragedijom u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Posvećen sam tome, daću više informacija o mogućnostima za pomoć kada budu dostupne“, stoji u Dončićevom saopštenju.
Portparol Fondacije slovenačkog košarkaša otkrio je za američke medije kako će pomoć izgledati.

„Posle tragedije u školi u Beogradu u kojoj je osmoro đaka ubijeno, kao i obezbeđenje škole, košarkaš Luka se obavezao da plati troškove sahrane, kao i savetovalište za sve one školarce koji su pogođeni ovom tragedijom“, potvrdio je PR fondacije Luke Dončića za ESPN.

Podsetimo, osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su u sredu ujutro u oružanom napadu jednog učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda. Ranjeno je šestoro učenika i jedna nastavnica, a 13-godišnji napadač je uhapšen.
Poruka u Areni - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
SPORT
Aplauzi, cveće i emotivna poruka navijača Partizana u čast nastradalih učenika /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala