- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika će tek da shvati kakvu je grešku napravila – MVP se vratio i pukla je bruka

© AP Photo / Charles KrupaDžoel Embid Filadelfija
Džoel Embid Filadelfija - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Filadelfije doživeli su katastrofalan poraz u drugom meču polufinale serije Istočne konferencije na gostovanju Bostonu rezultatom 121:87. U meču u kom se na parket vratio oporavljeni Džoel Embid i to sa MVP priznanjem, Seventisiksersi su pretrpeli poniženje i sada je serija izjednačena –1:1.
Natempirala je Filadelfija da se njen najbolji košarkaš, ujedno i zvanično najbolji košarkaš lige vrati na teren sa svežim MVP priznanjem, ali u Bostonu nisu marili su za to.
Upropastili su zabavu snažnom Kameruncu, koji je postao prvi košarkaš u istoriji lige, još od 2008. godine i Kobija Brajanta, da je poneo MVP titulu, a da nije bio najbolji ni u jednoj od pet kategorija, kada su u pitanju skokovi, poeni, asistencije, broj pobeda, što je potpuna suprotnost u odnosu na Nikolu Jokića koji dominira s Denverom.
Takođe, poraz od čak 34 poena razlike je najteži u istoriji prve ili druge runde plej-ofa otkako se dodeljuje MVP nagrada od 1955/56.
Očajno izdanje pružili su kolektivno košarkaši Filadelfije, dok je s druge strane Filadelfija dominirala u svim segmentima i prikazala je timsku igru.
Gosti iz Filadelfije samo su u uvodnoj deonici uspevali da pariraju rivalu, dok je posle toga usledila demonstracija sile, a igrači iz Bostona pričali su o ponosu po završetku susreta, s obzirom na to da su u prvom meču polufinala plej-ofa pretrpeli brejk.
Džejms Harden koji je u prethodnom susretu zatrpao koš rivala sa čak 45 poena, sada je nemilice trošio lopte, dok je MVP NBA lige prve poene postigao tek kraje prve četvrtine.
Embid je susret okončao sa 15 poena, Harden je postigao tri manje, imao je 10 skokova i četiri asistencije, dok je kod Bostona najefikasniji bio Džejlen Braun sa 25 poena, Borgdon je ubacio dva manje.
Boston je ogromnu razliku pravio pre svega zbog velikog broja pogođenih trojki – čak 20! Čak 51 put šutirali su za tri poena, a procenat ubačenih trojki bio je 39,2 odsto.
S druge strane, Seventisiksersi su pogodili svega šest trojki iz 30 pokušaja.
Serija se sada seli u Filadelfiju i na Embidu i ekipi je da pokušaju da odgovore na istorijsko poniženje.
Jan Veseli - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SPORT
Veseli ne slavi pobedu za plasman u polufinale: „Moje molitve su upućene ka Beogradu“
sveća za dan žalosti - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SPORT
Moskovljani solidarni sa Srbijom: „Duboko smo ožalošćeni“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala