- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović teška srca o Đorđevićevom predlogu: Ne znam šta da vam kažem

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
Pratite nas
Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, našao se u veoma nezgodnom položaju pošto je bio suočen sa idejom njegovog nekadašnjeg saigrača i pulena Aleksandra Đorđevića da Partizan i Real odlože četvrtu utakmicu plej-of serije Evrolige zbog velike tragedije u Beogradu.
Aleksandar Sale Đorđević – bivši selektor Srbije i sadašnji trener KK Fenerbahče - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SPORT
Saša Đorđević: Moj Partizane, moj Realu, moj Beograde, reagujte ljudski - odložite utakmicu
Đorđević je, podsetimo, zbog ubistva devet osoba u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, predložio da Partizan i Real odlože utakmicu, ali je takav scenario gotovo nemoguć zbog veoma komplikovane organizacije događaja.
„Ne znam šta da vam kažem, problem termina je ogroman. Kad bi mi mogli da igramo tu utakmicu? Kad da dođe termin ako je trodnevna žalost? Postoji mogućnost i za peti meč, kada bi se to igralo? Real ima obaveze u svom prvenstvu, mi imamo u svom ovde. Mišljenja su različita i to razumem. Ja zaista ne znam, ali koliko sam shvatio mi ćemo igrati utakmicu", rekao je Obradović.
Prethodno je Partizan objavio da u četvrtak u četvrtoj utakmici od 20.30 neće biti muzike ni navijačkih pesama zbog tragedije koja je potresla Srbiju.
"Naravno danas je došla ta vest o velikoj tragediji koja se dogodila. Neverovatno, Svi smo bili u neverici kada smo čuli te vsti. Želim i ovu priliku da iskoristim da izjavim saučešće svim porodicama nastradale dece. Velika tragedija kakva verovatno u našoj zemlji nije zabeležena."
Obradović se osvrnuo i na smrt svog prijatelja.
"Znate da je juče u Splitu umro Damir Šolman, veliki igrač, veliki džentlmen, veliki košarkaš i želim zaista da izjavim saučešće pre svega njegovoj porodici i svim ljudima koji su Damira voleli, a bilo ih je mnogo. Imao sam tu sreću da ga lično upoznam i da provodimo neko vreme zajedno", rekao je Obradpović.
Što se tiče atmosfere posle poraza u trećoj utakmici...
"Reagovali smo kako inače reagujemo, plejof serije su uvek takve. Bila je analiza stručnog štaba, a onda i sa igračima. Utisak je da smo igrali nestrpljivo u napadu i verovatno najlošija naša utakmica u napadu u poslednjih nekoliko meseci. Ali i tako smo bili na jedan napad od pobede. Naravno da su igrači svesni toga i sigurno da moramo da odigramo pametnije i bolje ako hoćemo da pobedimo."
Potvrdio je Obradović da je Aleksa Avramović doživeo tešku povredu.
"Aleksa je povredio ruku i on će ići na operaciju u petak. To je samo druga ruka, a otprilike ista stvar koju je imao prošle godine, kada se povredio. Pretpostavke su da će možda biti manja pauza. Ne bih sada o tome, videćemo kad se završi operacija u petak. Nažalost mu se opet to desilo, ali i to je deo svega ovoga čime se mi bavimo“, istakao je Obradović.
 Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
SPORT
Kakav peh za Partizan – Avramović polomio šaku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala