- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Najveći finansijski terorista na svetu | Novi Sputnjik poredak

© Foto : pixabay.com/TimusuAmerički dolar
Američki dolar - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
Pratite nas
”Novi Sputnjik poredak” analizira sve glasnije pozive da se okonča globalna vladavina dolara.
Zašto indijski milijarder Udaj Kotak dominaciju američke valute poredi sa finansijskim terorizmom i ocenjuje da se svet zbog toga nalazi na ”istorijskoj prekretnici”?
Da li je proces dedolarizacije nezaustavljiv, kao što navodi Sergej Lavrov, i zašto i predsednik Brazila Lula da Silva poziva na raskid s dominacijom dolara u međunarodnoj trgovini? Kako je ”Fajnenšel tajms” izračunao da je udeo dolara u svetskim deviznim rezervama zapravo već pao ispod 50 odsto, i kakve posledice to ostavlja na globalni uticaj Sjedinjenih Država?
Odgovore na ova pitanja će u razgovoru s Nikolom Vrzićem potražiti ekonomista prof. dr Miroslav Jovanović sa Instituta za globalne studije Univerziteta u Ženevi i analitičar Branko Pavlović.
Novi Sputnjik poredak,3.5.2023.

O emisiji „Novi Sputnjik poredak“

„Novi Sputnjik poredak“ je emisija koja analizira najaktuelnije događaje iz sveta i regiona. Nikola Vrzić u razgovoru sa svojim gostima tumači turbulentne promene na geopolitičkoj sceni i traži mesto Srbije u novom, multipolarnom svetskom poretku. Zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti, a emituje se sredom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala