- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Možda pogrešno brišete istoriju pretraživanja na internetu - caka je u skrivenim postavkama

CC0 / Pixabay / Gugl Hrom
Gugl Hrom - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
Pratite nas
Ako ne izbrišete istoriju pretraživanja sa svog naloga na Guglu, ovaj tehnološki gigant će negde i dalje držati vaše podatke.
Gugl od 2005. godine čuva podatke o tome kako koristite internet, a mnogi ni danas ne znaju kako pravilno da izbrišu istoriju svog pretraživanja.
Ako ste korisnik Hroma, to možete jednostavno da napravite u pretraživaču (klikom na tri tačkice u gornjem desnom uglu ili pritiskom na Control + H na tastaturi).
Ali ako ne izbrišete istoriju pretraživanja sa svog naloga na Guglu, ovaj tehnološki gigant će negde i dalje da drži vaše podatke.
Šta onda treba učiniti?
„San“ piše da treba otvoriti Hrom, kliknuti na svoju profilnu fotografiju u gornjem desnom uglu pa unutar naloga na Guglu, u traci za pretraživanje na vrhu zaslona, jednostavno potražiti rubriku „moja aktivnost“. Zatim za brisanje pretraživanja iz određenog razdoblja treba kliknuti „izbriši > izbriši prilagođeni raspon“.
Osim toga, možete da podesite postavke i tako da vam se istorija pretraživanja automatski briše. U meniju „Istorija pretraživanja“ odaberite „Kontrole“, pronađite „Aktivnost na vebu i u aplikaciji“ pa dodirnite „Automatsko brisanje (uključeno)“.
„Ako izbrišete istoriju pretraživanja na vašem nalogu na Guglu, više je ne možete vratiti“, objašnjavaju na Guglovom forumu za pomoć.
I ne treba zaboraviti da se ovo razlikuje od istorije pretraživača, koju bi trebalo češće brisati.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala