- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski političar: Amerikanci troše mnogo novca da „kupe“ naše duše

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarska zastava, Sofija
Bugarska zastava, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2023
Pratite nas
Lider bugarske stranke „Preporod“ Kostadin Kostadinov optužio je svoje političke protivnike, jednu od najvećih političkih snaga u bugarskom parlamentu, stranku „Demokratska Bugarska“ da su izdajnici i agenti stranog uticaja
On je podsetio na izveštaj američkog Stejt departmenta s kraja 2022. godine u kome su nabrojane države koje su dobile od SAD sredstva za „borbu protiv ruskog uticaja“. Konkretno, za Bugarsku je od 2017. do 2021. godine izdvojeno preko 47,7 miliona dolara. U dokumentu nije navedeno ko je konkretno dobio novac.
Po rečima Kostadinova, Amerikanci uplaćuju ta sredstva partijama, političarima, medijima i nevladinim organizacijama kako bi vodili proameričku i antirusku propagandu.
„Demokratska Bugarska“, u koaliciji sa strankom „Nastavljamo promene“, je „velika formacija Soroša koja je osramotila parlament zemlje“, smatra Kostadinov.
„Ne zaboravimo: 20 miliona leva godišnje i to samo preko Stejt departmenta. Još desetine miliona leva se dele preko fonda 'Amerika za Bugarsku'. Koliko dolazi iz američke ambasade 'ispod ruke' i koliko se podeli kao mito, koliko se daje da se 'kupe' duše u našoj zemlji – to je već teško reći“, zaključio je Kostadinov.
On je poručio da će stranka „Preporod“ nastaviti da se bori sa promovisanjem američkih interesa u parlamentu Bugarske.
Zastava Bugarske  - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
SVET
Bugarska novinarka: Mediji dobijaju novac od Vašingtona za „borbu protiv ruskog uticaja"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala