- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

UNS: Najstrože kazniti napadače na novinarske ekipe

© Sputnik / Radoje PantovićUdruženje novinara Srbije
Udruženje novinara Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
Pratite nas
Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas napade na novinarske ekipe Radio-televizije Srbije i Prve televizije u Beogradu i zatražilo da vinovnici ovih napada budu najstrože kažnjeni.
UNS u saopštenju ističe da su pretnje i napadi na novinare i medijske radnike neprihvatljivi i da se odgovorni za takva dela moraju najstrože kazniti.
Tokom snimanja ankete za Beogradsku hroniku, u Prvomajskoj ulici u Zemunu, napadač je prišao ekipi RTS-a, vređao je i pretio.
Niko od članova ekipe nije povređen, a zemunska policija je, u saradnji sa beogradskom policijom identifikovala i privela osumnjičenog tridesetčetvorogodišnjeg muškarca S. S. kome je određeno zadržavanje do 48 sati.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, PS Čukarica, uhapsili su N. J. (2002) zbog sumnje da je na Adi Ciganliji napao i pretio novinarskoj ekipi Prva TV, saopšteno je iz MUP-a.
On se tereti da je, tokom snimanja priloga za ovu televiziju, prišao TV ekipi i krenuo da kamermana ubode viljuškom za roštilj.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu za krivično delo nasilničko ponašanje, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu za krivično delo nasilničko ponašanje, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
Hapšenje - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
DRUŠTVO
Određeno zadržavanje do 48 časova osumnjičenom za napad na ekipu RTS-a
Policija - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
DRUŠTVO
Napadnuta ekipa TV Prva: Napadač hteo da ubode kamermana viljuškom za roštilj, policija ga uhapsila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala