- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska evakuisala iz Sudana više od 200 ljudi

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaSamolet Il-76TD sbrasыvaet vodu vo vremя osnovnogo эtapa učeniй "Zapad-2021" na poligone Mulino v Nižegorodskoй oblasti
Samolet Il-76TD sbrasыvaet vodu vo vremя osnovnogo эtapa učeniй Zapad-2021 na poligone Mulino v Nižegorodskoй oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
Pratite nas
Četiri vojno-transportna aviona Il-76 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije evakuišu više od 200 ljudi iz Sudana, gde je u toku oružani sukob, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Odluku o evakuaciji doneo je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„Ministarstvo odbrane Rusije evakuisalo je iz Sudana službenike ruske diplomatske misije, predstavnike Ministarstva odbrane Rusije i članove njihovih porodica, državljane Rusije, zemalja Zajednice nezavisnih država i niza prijateljskih stranih država koji su zatražili pomoć kako bi se vratili u svoje zemlje“, navodi se u saopštenju.
U Sudanu se od 15. aprila vode borbe između Snaga za brzo reagovanje pod komandom Muhameda Hamdana Dagla i regularne vojske. Prema podacima Ministarstva zdravlja te zemlje, u sukobima je do sada poginulo 600 ljudi. Međutim, predstavnik SZO u zemlji saopštio da je poginulo 459, a da je ranjeno preko 4.000 ljudi.
Žilыe doma, povreždennыe v hode boevыh deйstviй v Hartume, Sudan - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
SVET
Naoružani upali u biolaboratoriju u kojoj su patogeni malih boginja i kolere: Nova opasnost u Sudanu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala