- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: Američki fondovi po nalogu Pentagona napisali vodič za raspad Rusije

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
Pratite nas
Niz američkih fondova je po nalogu Stejt departmenta i Pentagona za američku elitu napisalo „vodič za raspad Rusije“, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
„Nekoliko američkih fondova istovremeno aktivno upoznaje vašingtonsku elitu sa svojim naučnim radovima, na brzinu napisanim po nalogu američkog Stejt departmenta i Ministarstva odbrane SAD, pod nazivom ‘Neuspela država: vodič za raspad Rusije’“, rekao je Patrušev u intervjuu listu „Izvestija“.
On je napomenuo da „glavni ulog, prema autorima, treba staviti na stvaranje i održavanje nestabilnosti u državama susednim Rusiji, kao i na informacioni rat, uključujući podršku ‘pete kolone’ i podsticanje unutrašnjeg ruskog separatizma“.
„Samo strukture Džordža Soroša, inače, koji je svoje sunarodnike u Mađarskoj tokom Drugog svetskog rata izručivao nacistima, godišnje izdvajaju 800 miliona dolara za pravljenje fiktivnih video-snimaka, montiranih fotografija i falsifikata na društvenim mrežama“, objasnio je Patrušev.
On je dodao da Zapad pokušava da uništi temelje sveruskog i nacionalnog identiteta, „iz sve snage namećući nama tuđe inovacije, poput rodne raznolikosti i istorijskog revizionizma“.
Prema njegovim rečima, čitave institucije u SAD i Evropi neumorno stvaraju sumanute antinaučne teorije koje imaju za cilj podrivanje situacije u Rusiji.
„Zapad pokušava da podrije unutrašnje jedinstvo naše zemlje i naroda, demorališe naše građane, da im ulije osećaj inferiornosti. Čitave institucije u SAD i Evropi neumorno rade na stvaranju najluđih pseudonaučnih teorija“, objasnio je on.
Prema njegovim rečima, ovi centri „potkrepljuju potrebu preformatisanja svesti Rusa, njihovog pokajanja pred sugrađanima drugih nacionalnosti i veroispovesti, koji se navodno nalaze pod takozvanim carskim ugnjetavanjem“.
„Protivnici Rusije navikli su da zloupotrebljavaju našu dobrotu i velikodušnost. Apologeti antiruskih ideja koje pothranjuju zapadnjaci, propagirajući liberalizam, odbacujući koncepte otadžbine i ljubavi prema otadžbini, navode vodu na vodenicu neprijatelja. Moramo čvrsto da branimo svoje nacionalne interese, svoju kulturu i istoriju sa brigom za budućnost države“, dodao je Patrušev.
Kako je primetio sekretar Saveta bezbednosti, „zapadna propagandna mašina ne funkcioniše kada se susreće sa čašću, plemenitošću, čvrstinom duha i nepokolebljivim moralom svojstvenim našem narodu“.
„Tradicionalne duhovne i moralne vrednosti moraju se na svaki mogući način podržavati i jačati, ne zaboravljajući da se pri tome razotkrivaju rusofobične pseudonaučne teorije, koje postaju osnova za agresivna antiruska dejstva“, zaključio je Patrušev.
Sekretar Saveta bezbednosti RF Nikolaj PatruševNikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2023
RUSIJA
Patrušev: Prioritet Zapada - uništavanje ruske nauke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala