- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Borba za istoriju – ključ je u emocijama

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
Pratite nas
Partizan u utorak dočekuje Real Madrid u okviru plej-ofa Evrolige i to pri prednosti od 2:0. Jedna pobeda i crno-beli će biti na Fajnal foru. Treneri dva tima Željko Obradović i Ćus Mateo smiruju strasti pred ovaj susret i ističu da će emocije biti veoma važne.
Možda i ključne.
Željko Obradović je pozvao navijače crno-belih da u trećem meču četvrtfinalne serije plej-ofa protiv Reala pokažu gostoprimstvo.
„Mi smo u ove dve utakmice naišli na fenomenalno gostoprimstvo Reala. Mislim da i mi u Beogradu to treba da uzvratimo, da se nijedan igrač, član stručnog štaba ili navijač Reala ne oseća neprijatno, nego da iz Beograda pošaljemo sliku kakva je uvek bila na našim utakmicama“, istakao je Obradović u objavi Partizana.
Partizan će zbog tuče u Madridu i kazne igrati bez Kevina Pantera i Matijasa Lesora, a Real bez Gersona Jabuselea i Gabrijela Deka.
Legende Partizan - Real - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
Da li će Partizan uspeti da se plasira na Fajnal for Evrolige?
Trener gostiju Ćus Mateo stavio je akcenat na emocije.
Ključ je u dobrom osećaju i emocijama, da u ovim danima pronađemo načine da postanemo mentalno stabilniji, da ojačajmo kao ekipa i verujem da ćemo sa tim uraditi dobre stvari. Biće teško igrati protiv rivala koji može da igra jako dobro. Oni su visoka i fizički dobra ekipa“, rekao je Mateo.
Veoma važna informacija vezana za ovu utakmicu je i da će Dante Egzum biti spreman za okršaj. On je bio žrtva divljačkog nasrtaja Geršona Jabuselea, polomljen mu je prst na nozi, ali će ipak uspeti da zaigra uz pomoć bandaže.
Da će Egzum igrati potvrdio je i Željko Obradović.

„Dante je odradio trening, imao je problem sa tetivom, i to, ozbiljan problem. Na sreću, nije imao ništa polomljeno. On je insistirao da radi trening i ne oseća se loše, mislim da će biti u timu i da će probati da pomogne“, rekao je Obradović.

Važna informacija je i da će Valter Tavares, visoki centar Real Madrida biti spreman za ovaj duel.
Partizan neće imati Matijasa Lesora na raspolaganju, ali hoće Alena Smailagića koji se pokazao kao kriptonit za visokog Tavaresa, odlično mu je parirao i u defanzivi, ali i u napadu gde je pogađao trojke preko njega u izuzetnom procentu.
Treći meč plej-ofa Evrolige igra se u utorak 2. maja od 20.30 sati u Štark areni, a crno-beli vode 2-0.
Partizan od 2010. godine čeka na plasman na Fajnal for. Ukoliko Obradović i njegovi igrači uspeju u tome zaista će se govoriti o istorijskom uspehu. A, već sama činjenica da Partizan vodi sa 2:0 protiv Real Madrida može se nazvati istorijskim uspehom.
Traži se i treća pobeda. Da Kralj konačno prizna poraz. I to pred krcatom Arenom.
Adam Hanga (levo) - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
SPORT
„Igra na život i smrt“ – Realov Mađar naoštren za krcatu Arenu
Beogradska arena tokom duela Partizana i Budućnosti - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
SPORT
„Put u pakao“ – Kralj je u Beogradu naišao na „dobrodošlicu“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala