- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljov i Đoković se poklonili šampionu: „Pravi prijatelj i gromada od čoveka!“ /video/

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCICDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
Pratite nas
Dušan Lajović je čekao četiri godine na drugu ATP titulu i ona mu se dogodila na najboljem mogućem mestu – osvojio je trofej na Srpska openu u Banjaluci pobedivši Andreja Rubljova koji je, uz direktora turnira Đorđa Đokovića, imao samo reči hvale za srpskog tenisera i novog šampiona.
Lajović je slavio posle tri seta velike borbe sa velikim prijateljem, a ruski teniser je otkrio i oni imaju sjajnu ličnu relaciju.
„Zadovoljstvo je deliti teren sa tobom, ti si pravi prijatelj i jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao čak i van tenisa. Veoma sam srećan što si osvojio titulu, znam da si se mučio, mnogo smo pričali o tome, veoma sam srećan zbog tebe, zaslužio si pobedu pred pred svojima“, naveo je Rubljov.
On je posebno govorio i o direktoru turnira Đorđu Đokoviću.
„Ne znam kako sam ja zaslužio toliko poštovanje od tebe, ali hvala ti na svemu što radiš za mene u poslednje dve godine. Na ovom turniru se osećam kao domaći“, dodao je Rubljov.
Lajović je deo pobedničkog govora posvetio Rubljovu.
„Andrej, hvala na lepim rečima, čestitam ti na dve sjajne nedelje, bilo je zadovoljstvo deliti teren sa tobom, bliski smo i van terena i nije mi bilo lako da igram protiv tebe. Žao mi je zbog današnjeg ishoda, ali znam da ćeš se vratiti i srećno u narednim nedeljama“.
Dušan se posebno osvrnuo na publiku i svoj tim.
„Bilo je uživanje igrati ovde, hvala publici, bez vas ne bih podigao ovaj trofej, hvala vam najviše, od srca. Hvala mom timu, prošla godina nije bila dobra, hvala im što su ostali uz mene i što su verovali u mene“.
Prisutnima se obratio i direktor turnira Đorđe Đoković koji je u jednoj rečenici opisao Lajovića.
„Ne postoji bolji čovek na svetu, ovaj čovek je gromada!“, poručio je Đoković i obećao da će se boriti za to da Banjaluka i narednih godina ima ATP turnir.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2023
SPORT
Lajović: Bilo mi je veoma teško da savladam prijatelja iz Rusije
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala