- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Agonija traje, dobre vesti ni na vidiku – Nadalu preti ponižavajući pad

© AFP 2023 / DYLAN BUELLRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
Pratite nas
Rafael Nadal je prošlog meseca prvi put u 18 godina ispao iz top deset tenisera na ATP listi, ali mu preti mnogo katastrofalniji pad u nedeljama koje dolaze.
Španska legenda se muči da se oporavi od povrede kako bi zaigrao na Rolan Garosu sledećeg meseca gde treba da brani titulu. Nadal ima rekordnih 14 trofeja u Parizu i status najvećeg tenisera na šljaci svih vremena.
Opet, posle nekoliko meseci mučenja s povredom, 37-godišnji Nadal se suočava sa ponižavajućim padom renkinga. Posle povlačenja sa ovonedeljnog Mastersa u Madridu, Nadal tek treba da potvrdi da li će učestvovati na Mastersu u Rimu krajem meseca.
Takođe, postoji sumnja da li će Španac moći da učestvuje na Rolan Garosu, a ukoliko bi se i to desilo, uz izostanak u Rimu, Nadal bi ispao iz top 100 tenisera na svetu.

To znači da bi mu za učešće na nekom kasnijem grend slemu bila potrebna specijalna pozivnica (vajld-kard), a time su mu odbrojani dani kao nosiocu na poznatim svetskim turnirima.

Nadal se još nije pojavio na nekom ATP turniru u 2023. godini, posle povrede koju je doživeo u Melburunu u drugom kolu Australijan opena u drugom kolu protiv Mekenzija Mekdonalda zbog koje je van terena od januara.
Iako vredno trenira proteklih nedelja, Španac je potvrdio da nije spreman da igra u Madridu, pa su sve oči javnosti uprte sada ka Rimu i sledećem Mastersu. Ukoliko propusti i Masters u prestonici Italije izgubiće 90 poena od sadašnjih 2,535.
Opet, najozbiljniji udarac mogao bi da usledi u Parizu gde će braniti čak 2.000 bodova. Ako tamo posle meseci ne igranja bude došao do četvrtfinala, to će mu biti dovoljno tek za plasman u top 50 igrača na ATP listi.
Ukoliko odustane od Rolan Garosa, njegovo ispadanje iz top 100 biće potvrđeno, mada provejava optimizam da će Rafa moći da brani titulu na grend slemu, prema navodima nekadašnjeg trenera i strica Tonija Nadala.

„Rafa bi voleo da je mogao da igra u Madridu, ali je bilo malo vremena za pripremu. Igraće u Parizu, iako način na koji trenira i učinak koji će ostvariti u Rimu treba da budu pokazatelj njegovih aspiracija na Rolan Garosu“, rekao je Toni Nadal.

U svom obraćanju na društvenim mrežama povodom odustajanja od Mastersa u Madridu, Nadal je priznao da problemi sa povredom nisu rešeni.
„Povreda još nije zalečena i samim tim ne mogu da se takmičim. Trenirao sam, ali sam proteklih dana promenio malo kurs, i pokušao druge tretmane da vidim ima li poboljšanja. Ne mogu da prognoziram kada ću se oporaviti“, poručio je Rafa Nadal.
Ukoliko Španac ispadne iz top 100 na ATP listi, to bi moglo dodatno da utiče na odluku da se povuče iz tenisa posle blistave karijere, pune rekorda, koju je imao.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala