Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Princ Filip Karađorđević sa suprugom i sinom boravio u Sloveniji

© Sputnjiku ustupila pres služba princa Filipa Karađorđevića/princfilippress@gmail.comPrinc Filip Karađorđević
Princ Filip Karađorđević - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
Pratite nas
Princ Filip Karađorđević sa suprugom Danicom i sinom Stefanom boravio je prethodih dana u Sloveniji.
Karađorđevići su boravili u Rogoškoj Slatini, najpoznatijem banjskom lečilištu koje baštini dugu tradiciju turizma još od 1803. godine a koje su često posećivali Karađorđevići, od kralje Petra I, preko princa Đorđa, kralja Aleksandra I do kralja Petra II, saopšteno je iz kancelarije princa Filipa.
Domaćin prinčevskom paru bio je gradonačelnik Rogaške Slatine Branko Kidrič „zajedno sa velikim poštovaocem kraljevske porodice i čovekom koji je formirao bogatu kolekciju predmeta koji su pripadali članovima dinastije Karađorđević“ Nanijem Poljanecom. Pomenuta zbirka nalazi se u okviru Ljudskog Muzeja u Rogaškoj Slatini.
„Dočekani smo pred Aninim Dvorom na tradicionalan način, s pogačom i piranskom solju, a domaćin nam je ukazao posebnu čast da simboličnim presecanjem vrpce otvorimo novo poglavlje u radu Ljudskog muzeja. Fascinirani smo umetničkim delima, retkim predmetima, memorabilijama, slikama, fotografijama, ordenima, odevnim predmetima, koje je sa toliko ljubavi i posvećenosti decenijama prikupljao i ostajemo zadivljeni kolekcijom koju nigde drugde nismo imali priliku da vidimo. Utisak je da je ovo najveća javno predstavljena kolekcija predmeta posvećenih kraljevskoj porodici Srbije na svetu, koja se nalazi van otadžbine“, istakao je princ Filip, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala