- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ajaks ostao i bez Kupa, javnost se obrušila na Tadića: „Ponaša se patetično na terenu“

© Foto: Skrinšot/Sport klubDušan Tadić, Ajaks
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2023
Pratite nas
Lošu sezonu u Holandiji, Ajaks je upotpunio porazom u finalu kupa od PSV Ajndhovena na penale, a meta kritika posle utakmice ponovo je bio srpski reprezentativac Dušan Tadić, kapiten popularnih „Kopljnika“.
Meč je u regularnom delu završen bez pobednika (1:1), a pošto ni posle dodatnih 30 minuta nije bilo pobednika, pristupilo se izvođenju penala u kome je bila uspešnija ekipa iz Ajndhovena.
Ajaks je poveo u 43. minutu autogolom Džareda Brentvajta, dok je PSV je izjednačio preko Torgana Azara u 67. minutu. U penal seriji bilo je 3:2 za „Filipsovce“.
Naravno, kad su teška vremena, loši rezultati u velikim klubovima, uvek se poziva na odgovornost najbolji i najplaćeniji među svima, u ovom slučaju kapiten Ajaksa Dušan Tadić. Njegovo ponašanje tokom utakmice sa PSV-om nije se svidelo stručnjacima u Holandiji koji nisu štedeli kritike na račun kapitena reprezentacije Srbije.

„U sezoni 2018/19. Tadić je vinuo Ajaks do neviđenih visina, izgledao je kao fudbaler koji je doneo nešto novo i ekstra tom klubu, ličio je na pobednika. Ali, u sezoni bez trofeja kao što je ova, Dušan na terenu izgleda patetično. Kada vidite da se dodiruje po glavi, znate da nema ništa od fudbala“, ocenio je Marten Vijfels, jedan od vodećih holandskih fudbalskih novinara.

Da nešto nije u redu sa Tadićem, koji se možda i zasitio Amsterdama i Holandije, primetio je i Hans Nijland, nekadašnji direktor Groningena, kluba u kom se afirmisao.

„Tadić je u Groningenu bio veliki profesionalac, dragulj našeg kluba. Sada samo kuka i žali se na terenu. Igraj fudbal i dalje si veliki fudbaler“, napisao je Nijland na društvenim mrežama.

Ajaks je porazom u finalu Kupa u Roterdamu ostao bez prilike da osvoji trofej ove sezone. Četiri kola pre kraja imaju tri boda manje u odnosu na PSV u borbi za drugo mesto i ako ga ne prestignu moraće da se takmiče u Ligi Evrope.
Tadić je posle poraza u prvenstvu od PSV Ajndhovena prošle nedelje ostavio mogućnost razlaza sa Ajaksom ovog leta, a kritike kojih je sve više na njegov račun mogle bi samo da ubrzaju odluku o promeni sredine.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala