Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zastava tzv. Kosova i dalje istaknuta na zgradi policijske stanice u Leposaviću

© Sputnik / Teodor AnastasijevićZastava tzv. Kosova na policijskoj stanici u Leposaviću
Zastava tzv. Kosova na policijskoj stanici u Leposaviću - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
Pratite nas
Zastava tzv. Kosova koja je juče postavljena na zgradi policijske stanice u Leposaviću i dalje je istaknuta uprkos brojnim negodovanjima građana Leposavića.
Pripadnici tzv. policije Kosova zastavu su postavili u noći između subote i nedelje iako se od samog formiranja policijske stanice i dolaska pripadnika kosovske policije u zgradu koju je pre rata koristio MUP Srbije, na zgradi nalazila samo zastava tzv. Kosovske policije.
Na temu zastava prvi je tokom prethodne nedelje govorio novoizabrani gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri koji je odmah po proglašenju rezultata najavio da će sa zgrade opštine u Zubinom Potoku ukloniti zastavu Srbije i na njeno mesto postaviti zastavu tzv. Kosova.
Inače Zećiri je na izborima za gradonačelnika u Zubinom Potoku osvojio 196 glasa, a u biračkom spisku upisano je 6.661 birač.
U opštinama na severu Kosova i Metohije u svim ulicama, na balkonima zgrada, radnjama i institucijama viore se srpske zastave još od 1999. godine i građani govore da one jasno pokazuju opredeljenje naroda koja je njihova država.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala