- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španac napao Rusa u naletu očaja, ovaj mu uzvratio: „Nikad nisam varao“

© AP PhotoKaren Hačanov
Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
Pratite nas
Ruski teniseri Andrej Rubljov i Karen Hačanov plasirali su se u osminu finala Mastersa u Madridu gde će igrati jedan protiv drugoga. Duel Hačanova i Bautiste-Aguta privukao je posebnu pažnju medija jer je Španac posle meča optužio Rusa da je bio nepošten.
Rubljov je savladao Japanca Nišioku u dva seta sa 6:2, 7:5, za sat i po vremena, dok je Hačanov eliminisao španskog veterana Roberta Bautistu-Aguta posle velike borbe i gotovo tri sata tenisa - 7:5, 4:6, 6:3.
Ovaj drugi meč izazvao je velike kontroverze u prestonici Španije, jer je domaći igrač tokom rukovanja na mreži posle poraza prigovorio Hačanovu da je nešto što je uradio na meču „bilo ružno“.
Kasnije na konferenciji na pitanje medija na šta je mislio, Bautista-Agut je odgovorio da je Hačanov stajao na liniji, i da je trebalo da vidi kada je loptica posle jednog spornog udarca udarila liniju.
Hačanov je odgovorio da nikada u karijeri nije varao i da ništa nije video. Inače, upravo će se Rubljov i Hačanov sastati u ruskom derbiju u osmini finala Mastersa u Madridu.
Aleksander Zverev nije imao problema sa autsajderom iz Francuske Ugom Grenijeom, koga je isprašio u dva seta sa 6:1, 6:0. Meč je trajao manje od sat vremena, a činjenica da je rivalu, inače 128. teniseru sveta dozvolio samo gem za to vreme svedoči o dominaciji Nemca.
Protivnik Zverevu u osmini finala biće Karlos Alkaras koji je savladao Grigora Dimitrova u dva seta sa 6:2, 7:5.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala