- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Miškeljin: Ultramaratonci su gladijatori našeg doba | Sputnjik intervju

© Sputnik / SputnjikSputnjik intervju
Sputnjik intervju - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
Pratite nas
Kada je sa 33 godine poželeo da se ozbiljno bavi trčanjem, otkrivena mu opasna promena na mozgu, lekari su preporučili da, ako baš mora da trenira, izabere neki manje naporan sport. Ipak je trčao. Za Sputnjik govori čovek koji je osvojio tri titule prvaka Srbije u maratonu i oborio državni rekord u ultramaratonu, Ivan Miškeljin.
Danas ima 46 godina, i dalje trči istim tempom, profesor je fizičke kulture u jednoj Osnovnoj školi u Beogradu, trener u Atletskom klubu „21. Maj“, u radu sa decom primenjuje savete svog nekadašnjeg trenera, olimpijca Franje Mihalića.
Miškeljin za Sputnjik govori o svojoj borbi, o trčanju koje, kaže, suštinski menja čoveka. Smatra da je glavna bolest savremenog društva depresija, ali i da se ona leči na vrlo jednostavan način, vraćanjem ljudskim korenima, trčanju.
Razgovaramo o ultramaratonu, disciplini koja je trkače na duge staze pretvorila u moderne gladijatore.
Ivan Miškeljin je trener je i svojim sinovima, Andreju i Aljoši. Imena su dobili zbog njegove bezgranične ljubavi prema ruskoj klasičnoj književnosti.
Autor: Senka Miloš
Sputnjik intervju Ivan Miškeljin
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala