- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac – a hoće da postane Rus i da igra za reprezentaciju

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaBrenan Menel
Brenan Menel - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
Pratite nas
Američki prvotimac moskovskog hokejaškog kluba Dinamo Brenan Menel izrazio je želju da dobije državljanstvo Ruske Federacije, rekao je za RIA Novosti sportski direktor belo-plavih Aleksej Sopin.
Dvadesetpetogodišnji Amerikanac je 20. aprila potpisao novi ugovor sa Dinamom do kraja sezone 2025/26. Timu se pridružio prošle godine i na 50 utakmica Kontinentalne hokejaške lige (KHL) tekuće sezone postigao je 27 (2+25) poena uz indeks korisnosti „+10“.
„Brenan Menel je izrazio želju da uzme rusko državljanstvo i igra za reprezentaciju Rusije. Sa naše strane, pripremili smo sva potrebna dokumenta, pokrenuli relevantne procedure. Poslali smo zahtev Ministarstvu sporta za dobijanje državljanstva. Teško je reći kada će to pitanje biti rešeno i da li će već sledeće sezone Menel nastupiti sa ruskim pasošem“, rekao je Sopin.
Dakle, ne samo da Amerikanac želi ruski pasoš, već želi i da igra za reprezentaciju Rusije.
Za razliku od njega, pojedini fudbaleri koji su dobili ruski pasoš izrazili su želju ipak da igraju za reprezentaciju svoje matične zemlje.
„Počeli smo da razgovaramo sa njim još u novembru, on je u početku bio fokusiran na dugoročni ugovor. Mnogo voli Rusiju i Moskvu, tako da je spreman da ostane dugo. Ovo je igrač u najboljim godinama, pa smo mislili da bi novi ugovor na tri godine bio najbolja opcija. Istovremeno smo ga pitali da li postoji želja da dobije rusko državljanstvo, a on je podržao tu ideju. Ovo je veoma ozbiljan korak sa njegove strane, a takođe i izuzetno važno u trenutnoj situaciji kako bismo podržali naše sportiste. Sport je van politike, sportisti treba da podržavaju jedni druge. Ovo će biti dobar imidž trenutak za ruski sport“, dodao je sagovornik RIA Novosti.
Zanimljiva, ne baš svakidašnja priča.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Aleksandar Sale Đorđević – bivši selektor Srbije i sadašnji trener KK Fenerbahče - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2023
SPORT
Đorđević emotivno o meču sa Srbijom – „Biće to utakmica puna ponosa“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala