- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola je najbolji u Rusiji!

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaNikola Milutinov i Aleksej Šved
Nikola Milutinov i Aleksej Šved - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
Pratite nas
Srpski centar Nikola Milutinov (28), koji je dominirao u ligaškom delu sezone u VTB ligi, dobio je MVP nagradu za najboljeg košarkaša.
Njemu je prestižna nagrada uručena pred početak pete utakmice polufinalne serije, koju je njegov tim CSKA iz Moskve izgubio od Lokomotive Kubanj sa 85:68.

„Zahvalan sam ligi na priznanju. Uvek je zadovoljstvo dobijati nagrade, iako su mi timske daleko važnije. Nisam igrač koji sam stvara prilike za sebe, potreban mi je sistem, pomoć tima. Zato želim da podelim ovaj trofej sa saigračima, trenerima i svima klubu, ali i da se zahvalim navijačima za njihovu podršku. Želim što pre da se vratim i pomognem CSKA da se izbori za titulu“, rekao je Milutinov.

Moskovljani su do plej-ofa stigli sa samo dva poraza na 32 susreta, ali su u polufinalu naišli na snažni tim Lokomotive Kubanj sa kojom su izjednačeni u seriji na 3:3. Sedmi, odlučujući meč polufinala na programu je u ponedeljak u 13 časova.
Milutinov je u ligaškom delu beležio 16,1 poen i 9,1 skok, za prosečan indeks korisnosti 28,4. Zaista je bio bez konkurencije, što potvrđuje i podatak da je imao 13 „dabl-dablova“, kao i da je njegov indeks najveći u istoriji takmičenja.
Dobre partije Srbina, kao i izvestan nastavak suspenzije za CSKA Moskvu kada je u pitanju takmičenje u Evroligi, privukle su pažnju evropskih klubova.
U poslednje vreme nagađa se da ga želi i Virtus iz Bolonje. Prvi čovek italijanskog kluba Luka Baraldi govorio je za „Korijere delo Sport“ o timu koji se priprema za narednu sezonu, a kada mu je novinar spomenuo konkretno i Milutinova, predsednik Virtusa je odgovorio misteriozno.
„Sada nije vreme za reči. Mogu samo da kažem da radimo na stvaranju još većeg Virtusa, kako u ženskoj tako i u muškoj sekciji“, prokomentarisao je Baraldi.
Ranije se spominjalo i interesovanje Olimpijakosa, ali je problem, navodno, bio previsok ugovor koji Nikola ima u Moskvi.
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala