- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ljubav prema lopti jača od bruke i sramote

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
Pratite nas
Sa 28 poraza, gol-razlikom -231 i -3 boda, italijanski petoligaš Kampodipjetra mogla bi da ponase epitet najgoreg tima u Evropi ove sezone. Ali, da li su oni stvarno najgori? Postoji bar još deset ekipa koje bi mogle da ih nadmaše u ovoj neobičnoj borbi za nepoželjnu titulu. Sputnjik vam ih predstavlja.

1. Irodotos

Država: Grčka
Liga: Superliga 2 Jug
Rang: 2
Njihov učinak na terenu kao da nije bio dovoljno grozan (pobeda, remi i 18 poraza), pa je timu sa Krita oduzeto i 15 bodova pride zbog neplaćanja dugova.

2. Duram AFC

Država: Engleska
Liga: Versajd liga
Rang: 11
Bez pobede, sa samo dva remija na 30 utakmica, Duram je statistički jedna od najgorih ekipa u Engleskoj i na pragu drugog vezanog ispadanja iz lige.
© Foto: Skrinšot/TviterDuram siti
Duram siti - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023

3. Kastanjera de Pera

Država: Portugalija
Liga: AF Leirija 1 Divisao Serija A
Rang: 6
Smeštena na jugoistoku Koimbre, Kastanjera de Pera ima sezonu za zaborav (24 poraza na 24 utakmice) i samo četiri data gola za celu sezonu. Grb im je kao Benfikin.

4. Airbas Broton

Država: Vels
Liga: Kjumru premijer
Rang: 1
Airbas, koji je već ispao iz elite, je jedini klub od 700+ u Evropi koji još nema pobedu ove sezone. Na svu muku oduzeli su im i šest bodova.

5. Jonava

Država: Litvanija
Liga: 1 Liga
Rang: 2
Posle ispadanja iz najvišeg ranga, Jonava je poslednjeplasirana i u drugoligaškom rangu. Nalaze se u užasnoj seriji od 45 utakmica bez pobede. Sreća pa je tek start sezone.

6. Dalum IF

Država: Danska
Liga: 3 Divizija
Rang: 4
Ako zanemarimo činjenicu da je lider u ovoj ligi tim koji se zove Midlfart, onda ćete sigurno primetiti neobičan rekord koji ima Dalum. A to je 22 poraza na 23 utakmice, gol-razlika -75, tri boda i 17 poena zaostatka za najbližim timom. To im je omogućila pobeda minulog vikenda od 2:0 nad Tarnbijem, prva posle 23 vezanih poraza.
*tabela još nije apdejtovana

7. Vereja

Država: Bugarska
Liga: Treća liga - jug - istok
Rang: 3
Dimitar Berbatov je bio počasni gost na otvaranju sezone protiv ekipe Karnobat, ali nije doneo sreću Vereji koja je izgubila sve utakmice ove godine uz gol-razliku 16:134.

8. Liptovski Hradok

Država: Slovačka
Liga: Četvrta liga - centar
Rang: 4
Sa samo dva gola postignuta cele sezone, Lip Hradok trenutno ima najgori napad koji možete naći u Evropi. U proseku primaju po 5,5 golova po meču.

9. Vejl of Lejden

Država: Škotska
Liga: Premijer divizija istočne Škotske
Rang: 6
Vejl of Lejden su na dobrom putu da četvrtu sezonu uzastopno završe na dnu tabele. Osvojili su tri boda - ali su im oni kasnije oduzeti jer su igrali sa igračem koji nije imao pravo.
© Foto: Skrinšot/TviterTabela, Škotska 6
Tabela, Škotska 6 - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023

10. Viljem II 4

Država: Holandija
Liga: Šesta klasa - nedelja
Rang: 11
Sa 351 golom primljenih na 19 utakmica, Viljem II 4 dozvoljava protivnicima da ga matiraju na svakih pet minuta u proseku ove sezone. Jednu utakmicu su izgubili sa čak 35:0 i sigurno su glavni kandidat za titulu najgoreg kluba u Evropi!
© Foto: Skrinšot/TviterViljem 4
Viljem 4 - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2023
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala