- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Izazov za demokratiju“: G7 raspravlja o upravljanju veštačkom inteligencijom

© AP Photo / Yuichi Yamazaki/Pool PhotoMinistri G7 na sastanku u Japanu
Ministri G7 na sastanku u Japanu - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
Pratite nas
Ministri Grupe sedam (G7) sastali su se danas u istočnom Japanu da bi razgovarali o upravljanju veštačkom inteligencijom usred brzog povećanja upotrebe četbotova sa veštačkom inteligencijom, kao i o drugim pitanjima, kao što je bezbedna digitalna infrastruktura.
Dvodnevni sastanak ministara za digitalne tehnologije zemalja članica G7 u gradu Takasakiju, severozapadno od Tokija, jedan je u nizu ministarskih sastanaka koji se održavaju uoči samita G7 sledećeg meseca, preneo je Kjodo.
Jedan od ciljeva sastanka je promocija tehnologija za poboljšanje protoka prekograničnih podataka i besplatnog i otvorenog interneta.
„Dok napredak tehnologija veštačke inteligencije (AI) može da učini poslovanje vlade i privatnog sektora efikasnijim i produktivnijim, mogao bi da stvori neočekivane izazove za demokratiju“, rekao je japanski ministar za digitalne tehnologije Taro Kono, koji predsedava sastankom zajedno sa japanskim ministrom ekonomije, trgovine i industrije, Jasutošijem Nišimurom, i ministrom unutrašnjih poslova i komunikacija Takeakijem Macumotom, preneo je Tanjug.
Brzi tempo razvoja veštačke inteligencije istakao je potrebu za međunarodnim standardima koji bi upravljali tehnologijom, pri čemu su mnoge zemlje pojačale propise o korišćenju četbotova zbog zabrinutosti za privatnost.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala