- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Delegacija ruske Dume doputovala u zvaničnu posetu Kubi: Nižu se sastanci

© Sputnik / Sergeй Kuznecov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Ruske Federacije
Zgrada Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
Pratite nas
Delegacija ruske Državne dume predvođena predsednikom Vjačeslavom Volodinom doputovala je u zvaničnu posetu Kubi, a kako je najavljeno, tokom boravka sastaće se sa predsednikom te zemlje Migelom Dijazom Kanelom.
Inače, Volodina je po sletanju na aerodrom u Havani dočekao ruski ambasador Viktor Koroneli nakon čega je položio venac i cveće na spomenik Hozeu Martiju, nacionalnom heroju i jednom od vođa nacionalno-oslobodilačkog pokreta Kube.
Pored toga, Volodin će se sastati i sa predsednikom Nacionalne skupštine narodne vlasti i Državnog saveta Republike Kube Estebanom Lasom.
U planu je i da se ruska delegacija sastane i sa delegacijom Nacionalne skupštine narodne vlasti Republike Kube, a poslanici će razgovarati o zakonodavnoj podršci u oblasti finansija i investicija, energetike, obrazovanja i turizma.
Inače, u delegaciji su, između ostalih, prvi potpredsednik Državne dume Ivan Melnikov, predsednik odbora Državne dume za međunarodne poslove Leonid Slucki, šef komiteta Državne dume za bezbednost Vasilij Piskarev i zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Andrej Klimov.
Podsetimo, Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetio je Kubu prošle nedelje u sklopu svoje turneje po zemljama Latinske Amerike.
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2023
SVET
Velika simbolika posete Lavrova Brazilu: Latinska Amerika - stub multipolarnog sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala