- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin potpisao ukaz o isporukama nafte u prijateljske zemlje

© Sputnik / Svetlana MaйorovaNaftovod "Istočni Sibir-Tihi okean"
Naftovod Istočni Sibir-Tihi okean - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio je isporuke nafte i naftnih derivata prema ugovorima sa prijateljskim zemljama koji su zaključeni do 1. februara, nezavisno od granične cene.
Putin je uneo izmene u ukaz o uzvratnim merama na uvođenje granične cene ruske nafte i naftnih derivata od strane pojedinih zemalja od 5. februara 2023. godine.
Prema izmenama ukaza, zabrana se ne odnosi na isporuke ruske nafte koje se realizuju prema ugovorima koje je Rusija sklopila u oblasti isporuka nafte sa državama koje nisu na listi država i teritorija koje čine neprijateljske akcije protiv Rusije.
Izmene stupaju na snagu od dana potpisivanja, 28. aprila 2023. godine.
U decembru 2022. godine Putin je potpisao ukaz o zabrani isporuka ruske nafte i naftnih derivata kupcima koji poštuju granične cene, a zadržao je pravo da donosi posebne odluke o isključenju jednog broja isporuka iz ukaza.
Naftne sankcije Zapada su stupile na snagu 5. decembra: Evropska unija prestala je da uvozi rusku naftu koja se transportuje morem, a zemlje G7, Australija i Evropska unija nametnule su ograničenje cene za naftu koja se transportuje morem na 60 dolara po barelu.
Rabota neftяnыh stankov - kačalok - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
RUSIJA
Niko neće diktirati Moskvi cenu njene nafte – Putinov ukaz o kontramerama stupa na snagu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala