- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Odluka Moldavije da zabrani Putinu ulazak u zemlju – put da postane neprijateljska zemlja

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaTuristički brod prolazi ispod Velikog kamenog mosta u blizini Kremlja u Moskvi
Turistički brod prolazi ispod Velikog kamenog mosta u blizini Kremlja u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2023
Pratite nas
Rukovodstvo Moldavije se trudi da ide u smeru rusofobije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da time što brane ulazak u zemlju predsedniku Rusije pokazuju da teže ka tome da postanu neprijateljska zemlja.
„Očigledno je da trenutno rukovodstvo Moldavije ide putem one nama dobro poznate rusofobije. Oni svoje težnje poistovećuju, kako oni veruju, sa evrointegracijama koje imaju prosperitet da se pretvore u rusofobiju. Smatraju da bi to trebalo da bude obavezan atribut evrointegracije, da mrze Rusiju i sve što je prorusko“, rekao je on.
Dodao je da je raspoloženje u moldavskom društvu drugačije i zato se organizuju protesti, jer narod nije saglasan sa takvom politikom.
Ranije je premijer Moldavije Dorin Rečen izjavio da je ruskom predsedniku zabranjen ulazak u Moldaviju, dok su vlasti Moldavije sastavile spisak ruskih zvaničnika kojima je zabranjen ulazak u tu zemlju.
Ruski mediji prate festival Boljšoj  - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
SVET
Moldavija blokirala sajtove ruskih medija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala