- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Zapad poznat kao nehuman, potvrda i bombardovanje Beograda na Uskrs 1944. godine

© Sputnik / Alekseй MaйševPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2023
Pratite nas
Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Zapad često, da bi ostvario svoje ciljeve, zanemaruje aspekte ljudskosti a kao jedan od takvih primera podsetila je na savezničko bombardovanje Srbije 1944. godine na Uskrs.

"U masovnoj svesti Srba ovo bombardovanje predstavlja još jednu potvrdu nečovečne reputacije Zapada koji u cilju ostvarenja sopstvenih ciljeva ne uzima nikakve humanističke argumente u obzir. A kada ne uzimaju obzir te humanističke argumente onda svaki put čovek vidi kako se iza toga krije hladna proračunatost“, rekla je ona.

Govoreći u kontekstu situacije u Ukrajini Zaharova je ukazala da postoje brojni istorijski dokazi protiv kolektivnog Zapada i njihovog prava da danas nekom diktiraju svoju volju.
Podsetila je da su saveznici obrazložili napad koji se dogodio 16. i 17. aprila 1944. godine time da je to neophodno sa vojnog aspekta kako bi se naneo udarac isporukama rumunske nafte u Nemačku i da onemoguće snabdevanje nemačkih snaga u Grčkoj.
„Iz nepoznatog razloga saveznici nisu uzeli u obzir ili su prosto izignorisali da je napad planiran na pravoslavni Uskrs. Beogradu je dosta toga zapalo u 20. veku. Bombe su padale nasumično u različitim delovima grada, bilo je puno civilnih žrtava, samo u Beogradu preko 2.000 “, istakla je ona i dodala da Amerika i Velika Britanija uporno o tome ćute.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala